fbpx

Doorgelopen kleuren herstellen

  • Voor alle soorten tapijt, vloerkleden en meubelstoffen
  • Doordeweeks tot 23 uur savonds bereikbaar
  • Zowel particulier als zakelijk

Neem nu contact op!

Doorgelopen kleuren herstellen

Doorgelopen kleuren herstellen bij dit kostbare zijden Perzisch tapijt. Als gevolg van daklekkage waren de kleuren van het medaillon volledig doorgelopen. Het herstellen van dit zijden Qom tapijt duurde 4 maanden. Bij het retour bezorgen van het vloerkleed was de klant intens blij dat dit tapijt behouden kon blijven. Deze foto geeft een indruk van doorgelopen kleuren bij langdurig contact met water.

Vaak wordt gedacht om een kleed zelf schoon te maken met in supermarkten aangeboden vlekverwijderaars. Zoals bijv. een wasmiddel, Vanish, Vlekweg of ander product. Het lijkt een goede oplossing en vaak worden vlekken minder storend. Maar de meeste producten om vlekken te verwijderen zijn gebaseerd op Butyl Glycol. Het residu van deze stof, welke ook bij enorme verdunning nog steeds als een krachtige ontvetter werkt, is in belangrijke mate bepalend voor het versneld hervervuilen. Producten met een hoge Ph waarde verhogen aanzienlijk het risico op het uitlopen van de heldere kleuren.

doorgelopen-kleuren-herstellen

Benieuwd naar onze mogelijkheden?

In 3 stappen naar een schoon tapijt!

1

Offerte aanvragen

2

Afspraak inplannen

3

Schoonmaken/uitvoerende werkzaamheden

Wanneer er kleuren in uw vloerkleed door wat voor oorzaak ook zijn doorgelopen, zullen wij middels intensief wassen eerst zoveel mogelijk het door u of anderen gebruikte product uit uw kleed willen verwijderen. Oplettendheid is hierbij geboden. Het residu kan, ondanks het verdunnen, nog steeds schade aanrichten. Om bijv. een druppel vloeibaar wasmiddel volledig te verwijderen, is ca. 50 liter water nodig!

Na reiniging en droging worden de lichte maar aangetaste kleuren met een speciaal bleekmiddel met een penseel ingekwast. Deze ontkleurder heeft ongeveer 24 uur nodig om in te werken. Als de ingekwaste delen ingedroogd zijn, wordt met een harde borstel de losgelaten kleur eruit geborsteld. Vaak moet dit proces meerdere malen worden herhaald totdat een optisch behoorlijk resultaat is bereikt.

Doorgelopen kleuren herstellen blijft echter een zeer tijdrovend karwei, wat bij warm zonlicht versneld kan worden gedaan. Uitvoering kan daarom het beste tijdens de zomermaanden plaatsvinden.