fbpx

Tapijt reinigen

Tapijt reinigen moeilijk? Niet als u het ons laat doen! Wij zullen enthousiast ook uw tapijt reinigen.

Neem nu contact op!

Tapijt reinigen

Tapijt reinigen zorgt naast verwijdering van vuildeeltjes die slijtage veroorzaken (zand en zeer fijne steentjes), ook voor een schonere uitstraling. Wilt u het tapijt laten reinigen door ons, bent u verzekerd van de allerbeste tapijtreiniging. Door verkregen vakkennis kan bij tapijtreining, mits het tapijt niet naderhand zonder overleg met fabrikant is voorzien van een beschermlaag, schitterend resultaat behaald worden. Het poolmateriaal bepaalt de methode van tapijt schoonmaken. Alle fasen in optimaal tapijt onderhoud: borstelend stofzuigen, vlekbehandeling, tussenbeurt, eindbeurt, kunnen we voor u invullen. Daarnaast kan een anti-huisstofmijt behandeling worden uitgevoerd. Op de pagina systemen van tapijt reinigen staat meer informatie over alle reinigingstechnieken.

Voor vlekbehandeling (koffievlekken, theevlekken, rode wijnvlekken), maken we gebruik van die middelen, die adviserend of dwingend worden voorgeschreven door fabrikanten van tapijt – en meubelstoffen. Deze staan onder controle van het Textiles & Flooring Institute GmbH (T.F.I.)  te Aachen. Bij complexe zaken kunnen wij ook aanvullende kennis in huis halen. Voor een tussenbeurt kunnen we, indien het poolmateriaal en structuur van het tapijt dit toelaat, het bonnetsysteem, ook wel koolzuur methode genoemd, of het poedersysteem (host) toepassen. Is de eindbeurt gewenst, dan wordt veelal onze Truckmount ingezet. Deze meest intensieve vorm van tapijt schoonmaken boekt niet alleen optisch maar ook feitelijk èn aantoonbaar de beste resultaten.

Benieuwd naar hoe wij u kunnen helpen?

Ook worden we door collega’s die zich bezighouden met vloerbedekking schoonmaken ingeschakeld voor opdrachten. Onze collega tapijtreiniger, welke gewend was aan tapijtreiniging met koolzuur, noemt deze methode zelfs: “het summum van tapijt reinigen!” Tapijt schoonmaken van wol en katoen behoren vanwege specifieke producteigenschappen nagenoeg altijd met Truckmount te worden uitgevoerd. Wist u trouwens dat we een uitstekende naam hebben voor reiniging van katoenen tapijt van Besouw? Ook betrokken bij oplevering van uiterst hoogwaardige tapijten op custom-built jachten alvorens deze aan haar eigenaar worden overgedragen.

Als voorbereiding op het tapijt laten reinigen kunt u zelf kleine meubels en overige voorwerpen van de vloer halen. Plaats houten voorwerpen na de tapijtreiniging nooit direct terug op vochtig tapijt. Dit geeft afdrukken die niet meer verwijderbaar zijn. Deze schade na de tapijtreiniging is te voorkomen door plastic tussen het tapijt en poot te plaatsen.

Wilt U aanvullende informatie over vloerbedekking reinigen, dan kunt U een gratis onderhoudsadvies aanvragen op de website van James.

Perzisch tapijt