fbpx

Vlekken in tapijt verwijderen

Vlekken in tapijt verwijderen moeilijk? Niet als u het ons laat doen! Wij zullen enthousiast ook uw tapijt reinigen.

Neem nu contact op!

vlekken-in-tapijt

Vlekken in tapijt kunnen een bron van ergernis zijn en die wilt u natuurlijk zo snel mogelijk verwijderen. Iedereen weet wel de gevolgen van een wijnvlek op tapijt. Graag geven wij u enige tips om vlekken in uw tapijt te verwijderen met de beste behandelmethode. De basis om de vlekken optimaal te verwijderen, is water. Breng nooit zout aan op vlekken in tapijt, want dit trekt vocht aan en zal zorgen voor het versneld vervuilen van de plaats waar het is aangebracht. Maar in elke situatie is er absoluut geen reden voor paniek. Bel ons gerust, ook in de avond, voor de beste behandeling!

Verschillende soorten vlekken in tapijt verwijderen

Het beste plan van aanpak bij een wijnvlek in uw tapijt of voor het verwijderen van koffievlekken uit uw vloerkleed is om een uitgewrongen vochtige badstof handdoek op de vlek te plaatsen. Scherm de eventuele ondervloer af met plastic om vocht doorslag te voorkomen. Het is hierbij belangrijk dat u de handdoek tijdens het gehele proces onaangeroerd laat. Na circa vijf dagen zal de vlek volledig droog zijn en is veel kleurstof opgenomen door de handdoek. Wanneer de vlek dan nog steeds storend zichtbaar is, kan de behandelmethode herhaald worden. Maak daarvoor eerst de vlek met bijvoorbeeld een plantenspuit of natte baddoek wat vochtig en plaats wederom een uitgewrongen baddoek op de vlek. Met deze manier van koffie- en wijnvlekken verwijderen, wordt de kleur van het materiaal niet aangetast en verdwijnen de vlekken in uw tapijt als sneeuw voor de zon.

Benieuwd naar hoe wij u kunnen helpen?

Professionele vlekverwijdering met een sproei-extractiesysteem

Geeft de hierboven omschreven behandelmethode niet het gewenste resultaat? Geen nood, dan neemt u gewoon contact met ons op en verwijderen wij de vlek uit uw vloerkleed. Wij hebben een compact sproei-extractie-apparaat waarmee wij de vlekken in tapijt of meubelstof kunnen uitspoelen en verwijderen. Bij bloedvlekken is het van belang niet in de vlek te wrijven, maar het bloed te laten stollen. Met koud water zijn bloedvlekken uitsluitend middels dit sproei-extractiesysteem uitstekend te verwijderen.

Herstel van kleuren na gebruik van onjuiste vlekverwijderaars

Wanneer een onjuiste vlekverwijderaar is toegepast op een vlek, kan de kleur zijn aangetast. Veelal is er dan nog een mogelijkheid om de vlek minder storend te maken. Eerst zal zoveel mogelijk restproduct (residu) moeten worden uitgespoeld. Na volledige droging zullen wij de vlek met een watervaste kleurstof gaan bijkleuren. Dit moet zorgvuldig gebeuren. Telkens wordt de voortgang bij daglicht en kunstlicht beoordeeld en kan geruime tijd in beslag nemen.

Laat de vlekken in uw tapijt professioneel verwijderen

Heeft u vlekken in uw tapijt die u door ons wilt laten verwijderen? Zowel zakelijke als particuliere aanvragen nemen wij in behandeling. Neem dan contact met ons op door te bellen naar 078 6440990 of door het contactformulier in te vullen. Wilt u daarnaast het complete vloerkleed laten schoonmaken? Ook dat is mogelijk, want Bright & Clean verzorgt al jaren de professionele reiniging van diverse soorten vloerkleden. Daarbij kunnen we ook ongewenste geuren verwijderen.