Vlekken in tapijt; vlekken verwijderen; koffievlekken verwijderen; wijnvlek op tapijtVlekken in tapijt

Vlekken in tapijt kunnen een bron van ergernis zijn. Iedereen weet wel van een wijnvlek op tapijt. Graag geven wij u hier enige tips voor vlekken verwijderen met de beste behandelmethode . De basis om de vlekken optimaal te verwijderen is water. Breng nooit zout aan op vlekken in tapijt, immers trekt het vocht aan en zal zorgen voor het versneld hervervuilen van de plaats waar het is aangebracht. Maar bovenal: er is absoluut geen reden voor paniek. Bel ons gerust, ook in de avond, voor de beste behandeling!

Wijnvlekken, koffievlekken, theevlekken en bloedvlekken in tapijt

Het beste plan van aanpak bij een wijnvlek op tapijt of koffievlekken verwijderen uit tapijt: plaats een uitgewrongen vochtige badstof handdoek op de vlek. Scherm eventuele ondervloer af met plastic om vocht doorslag te voorkomen. Belangrijk: laat de handdoek tijdens het gehele proces onaangeroerd. Na circa 5 dagen zal de vlek volledig droog zijn en is veel kleurstof opgenomen door de handdoek. Wanneer de vlek dan nog steeds storend zichtbaar is kan de behandel methode herhaald worden. Maak daarvoor eerst de vlek met bijvoorbeeld een plantenspuit of natte baddoek wat vochtig en plaats wederom een uitgewrongen baddoek op de vlek. Met deze manier van koffievlekken verwijderen wordt de kleur van het materiaal niet aangetast.

Bied dit onvoldoende resultaat: Spot Prowij hebben een compact handzaam sproei extractie apparaat waarmee wij de vlekken in tapijt of meubelstof kunnen uitspoelen. Bij bloedvlekken is het van belang niet in de vlek te wrijven maar het bloed te laten stollen. Met koud water zijn bloedvlekken uitsluitend middels dit sproei extractiesysteem uitstekend te verwijderen.

Wanneer een onjuiste vlekverwijderaar is toegepast op een vlek, kan de kleur zijn aangetast. Veelal is er dan nog een mogelijkheid om de vlek minder storend te maken. Eerst zal zoveel mogelijk restproduct (residu) moeten worden uitgespoeld. Na volledige droging zullen wij de vlek met een watervaste kleurstof gaan bijkleuren. Dit moet zorgvuldig gebeuren. Telkens wordt de voortgang bij daglicht en kunstlicht beoordeeld en kan geruime tijd in beslag nemen.

Meer tips voor het vlekken verwijderen staan op de site van James.