Grindvloer reinigen

grindvloer reinigenHet professioneel laten reinigen van uw grindvloer weleens overwogen? Een schone grindvloer heeft immers een schitterende uitstraling! Lange tijd kunt u uw grindvloer reinigen met een waterzuiger om kleine ongelukjes te verhelpen. Echter regelmatig professioneel reinigen van uw grindvloer draagt bij aan meer woongenot.

Uw vuile grindvloer, ook wel korreltapijt of strizo genoemd, is met de Truckmount machine het meest  intensief te reinigen. De krachtige werking van het onder hoge druk geïnjecteerde warme water vindt plaats binnen een volledig afgesloten kap. Bezorgdheid over opspattend water is niet nodig. Toepassing van reinigingsvloeistoffen is vaak overbodig en er blijven geen zeepresten achter in de grindvloer. De grindvloer wordt na reinigen nagenoeg volledig droog opgeleverd. Uw vieze grindvloer verkrijgt weer haar oorspronkelijke kleur, mits niet verkleurd onder invloed van zonlicht of eerder toegepaste (zware) chemicaliën.

Een grindvloer reinigen met behulp van onze truckmount machine is niet te vergelijken met enige  andere vorm van reinigen. De kracht waarmee gereinigd wordt is ongekend. Toepassing van stoom op een grindvloer veroorzaakt echter blijvende verkleuring en is ook nooit meer te herstellen. Toepassing van verkeerde chemicaliën eveneens. Uit oogpunt van hygiene adviseren wij uw grindvloer ongeveer elke 3 jaar intensief door ons te laten reinigen. Bij het reinigen van een grindvloer dient de eventuele vloerverwarming reeds enkele dagen van te voren uitgeschakeld te zijn. De droogtijd bij reiniging bedraagt ongeveer een dag. De vloer kan echter na reiniging direct weer in gebruik worden genomen. Het resterende vocht onderin de grindvloer zal binnen enkele dagen volledig zijn verdwenen.

Wilt U zelf uw grindvloer reinigen met een stoomreiniger? Wees erop bedacht dat de hoge temperatuur de kleur van uw grindvloer definitief en onherstelbaar zal aantasten!

Veel opdrachten tot het reinigen van grindvloeren bereiken ons via de bedrijven die voor plaatsing ervan hebben gezorgd, zoals bijvoorbeeld de firma’s Decopox uit Dordrecht en Nicolai uit Terheijden, vlakbij Breda.

Gesealde grindvloeren zijn vaak te reinigen met een schrobmachine, in combinatie met het juiste produkt.